زیست آنلاین: دو روز پیش خبری با عنوان «سهم ۱.۳ درصدی ایران در انتشار گازهای گلخانهای»، در خبرگزاری مهر آمده بود و تصریح کرده بود که کشورهای توسعهیافته اروپایی و ایالات متحده با در اختیار داشتن بیش از ۷۹ درصد از سهم انتشار گازهای گلخانهای، اصلیترین عامل افزایش انتشار این گازها در جهان هستند. با این وجود اما مطابق توافق تغییر اقلیم پاریس کشورهای ...
ایران باوجود داشتن رتبه اول منابع نفت و گاز در جهان، اما تنها سهم ۱.۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانهای دارد. از همین رو اقدامات ایران در کاهش انتشار این گازها، نمیتواند تأثیری در جلوگیری از افزایش دمای کره زمین داشته باشد. چرا که آمریکا، بزرگترین انتشار دهنده گازهای گلخانهای، از توافق پاریس خارج شده است.
گرمایش زمین و آبشدن یخچال هیمالیا چرخه تولید غذا را به هم خواهد زد. دانشمندان هشدار میدهند در صورتیکه رویه گرم شدن زمین بر همین منوال ادامه یابد، تا سال ۲۱۰۰ بیش از دو سوم از یخچال طبیعی هیمالیا آب خواهد شد.
در صورت اجرایی شدن تعهدات ایران در توافق پاریس ۷.۲ درصد از حجم کل اقتصاد کشور کاسته میشود. همچنین بر اساس گزارش فوق، صنایع نفت و گاز و بخش کشاورزی و همچنین صنایع غذایی بیشترین آسیب را از اجرای این توافق خواهند دید.
آب و هوای کره زمین در طول تاریخ تغییرات زیادی کرده است. این سیاره از ۶۵۰ هزار سال پیش تاکنون هفت دوره افزایش و کاهش شدید دما را تجربه کرده است. حدود هفت هزار سال پیش آخرین عصر یخبندان زمین به وقوع پیوست و پس از آن دوران تمدن بشریت آغاز شد.
وزارت دفاع آمریکا میگوید پایگاههای نظامی این کشور در مخاطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از جمله سیل، خشکسالی یا جنگلسوزی قرار دارند. دونالد ترامپ مسئله تهدیدهای اقلیمی را ثانویه میداند و نگرانیها را ساختگی میخواند.
سوالی که گزارش سالانه تهدیدهای جهانی، که به تازگی از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده و به دنبال پاسخگویی به آن می باشد، این است که آیا جهان، در حال ورود به یک دوره بحرانی است یا خیر.
ادعای ارتباط کاهش آلودگی هوا با کاهش انتشار گازهای گلخانهای از دریچه توافق پاریس بیاساس است. این ادعا بیشتر به جهت تأثیرگذاری برنهادهای بررسیکننده و همراه کردن افکار عمومی مطرح میشود.
زیست آنلاین: توافقنامه تغییر اقلیم پاریس در ۲۰۱۵ اهداف بلندپروازانه ای را برای کاهش انتشار کربن و کمک به کشورها در سازگاری با پیامدهای نامطلوب تغییرات جهانی اقلیم ترسیم می کند. اما آب غایب بزرگ این توافقنامه است. در این توافقنامه تنها اشاره ناچیزی به نقش اساسی آب در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سازگاری با تغییرات اقلیمی شده است. در عین حال، بسیاری ...
زیست آنلاین: این نشست با همکاری انجمن علمی دانشکده عمران دانشگاه تهران، همچنین انجمن های اسلامی دانشکده های فنی، حقوق و علوم سیاسی روز گذشته، ۴ دی ماه، با هدف بررسی مسائل حقوقی، فنی و اقتصادی توافق پاریس، در تالار شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد.
زیست آنلاین: چند روز پیش در اجلاس کاتوویچ، سازمان ملل متّحد، «منشور صنایع مُد برای اقدامات آب و هوایی» را برای نخستین بار به طور عمومی به جامعهی جهانی ارائه کرد.
کلانتری گفت:اگر بخواهیم محیط زیستمان را حفظ کنیم باید در سیاستهای کلان کشور و در اقتصاد و تولید ناکارآمد تجدید نظر شود. هزینههای محیط زیست در تمام ملاحظات اقتصادی صفر در نظر گرفته شده است.
یک کارشناس محیط زیست میگوید کشورهای توسعهیافته علاوه بر اینکه هیچ اقدامی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انجام ندادند بلکه در حال افزایش آن نیز هستند.
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف اصلی نشست آب و هوای پاریس بود، نشستی که در آن ایران متعهد به کاهش انتشار تا چهار درصد شد و به گفته برخی کارشناسان، عمل به این تعهد می تواند بدون هزینه انجام شود؛ استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی موجب شده تا زمین به سمت گرم شدن پیش رود، این رویه کارشناسان را بر آن داشت که زنگ هشدار این گرمایش لجام گسیخته را به ...
بسیاری از نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی اعتقاد دارند الحاق کشورمان به توافقنامه پاریس ضررهای اقتصادی گسترده ای برای ایران دارد و سدی مقابل توسعه این کشورایجاد می کند.
در بیانیه مشترک روز گذشته گروه ۲۰، رهبران کشورهای این گروه تمایل خود برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را با حمایت از توافقنامه پاریس تایید کردند و تنها کشوری که این توافقنامه را تایید نکرد آمریکا بود.
واردات ۸۰۰ هزار اتوبوس و کامیون گازسوز یا هیبریدی در راستای یکی از سیاستهای کاهش گازهای گلخانهای در تعهدات ایران در توافقنامه پاریس، ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
زیست آنلاین: پس از مذاکرات طولانی، پارلمان و شورای همکاری اروپا بر سر کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای به ۳۷.۵ درصد برای خودروهای جدید تا سال ۲۰۳۰ توافق کردند.